Rödvin

Äter rester av nachoschips och ost – brie, cheddar, hemost, chevre, och dricker vin, det får man om det är tisdag och man har semester!
Det är bra och gott – jag sticker näsan i glaset för att känna dofterna av vinet så som de som kan det här med vin pratar om, det ska dofta gräs, lakrits, kanske läder, smörkola och jag luktar och luktar och det doftar…..rödvin, ja så är det!
Smaken på det här vinet ska enligt systembolaget vara “fruktig, rökig smak med inslag av fat, svarta vinbär, vanilj och salmiak” och jag känner att det smakar…rödvin..gott vin men ja, jag vet inte, jag känner inte riktigt de där smakerna. Och när jag läser på systembolagets sajt om dofter och smaker blir jag tveksam vill man verkligen att det ska dofta och smaka bränt gummi, buljong, charkuterier (nja, knappast som vegetarian), halm, multna löv, och stall bland många andra, nu tycker jag ju inte att det är något fel på de här dofterna men jag vet inte om jag vill ha det i munnen.
Vad det är för vin? Det alldeles utsökta Sydafrikanska Umbala. Och det smakar… GOTT!

Skål

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply